PRIJEDLOZI Odbijena inicijativa Kluba vijećnika SBB-a Bužim

Sportska dvorana u Bužimu neće nositi ime po Izetu Naniću

A.Sadiković
20.03.2018 17:49

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Bužim nije izglasana inicijativa Kluba vijećnika Saveza za bolju budućnost (SBB), odnosno da sportska dvorana nosi ime narodnog heroja i legendarnog komandanta 505. Viteške brigade Izeta Nanića.

Naime, Klub vijećnika SBB-a uputio je ovu inicijativu, ali, prema njihovim riječima, općinski načelnik Zikrija Duraković i Vijeće je nisu prihvatili, iz nepoznatih razloga.

- Ne znam koji su razlozi odbijanja odluke. Ovo je već drugi put da se ovakva inicijativa odbija. Vjerovatno je načelniku Durakoviću i Vijeću bitnije ko predlaže, a ne šta se predlaže - rekao je za „Avaz“ Agan Bunić, predsjednik Povjereništva OO SBB-a Bužim.

- Bunić je dalje dodao „kao razloge odbijanja navodili su da dvorana nije i neće biti izgrađena. Na sreću svih građana, dvorana je završena i ostaje samo da bude otvorena. Očekivao sam da će načelnik Duraković prihvatiti inicijativu jer se u toku političke kampanje stalno kretao u blizini članova porodice Nanić, pa se do njih, od njega, nije moglo ni doći - zaključio je Bunić.

Klub vijećnika SBB-a zatražio je i donošenje odluke kojom će se jednoj apoteci u Bužimu omogućiti cjelodnevni rad, što je Vijeće prihvatilo.

Ranije je dogovoreno i da Klub ne podrži Prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta u organima uprave.

- Drago mi je da je grupa nezavisnih vijećnika razumjela potrebu da se ne povećava broj sistematiziranih radnih mjesta u organima uprave, te da navedeni prijedlog sistematizacije nije dobio potrebnu većinu - rekao je Bunić.

NA VRH