PRIJEDLOZI

Sportska dvorana u Bužimu neće nositi ime po Izetu Naniću

A.Sadiković

20.3.2018

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Bužim nije izglasana inicijativa Kluba vijećnika Saveza za bolju budućnost (SBB), odnosno da sportska dvorana nosi ime narodnog heroja i legendarnog komandanta 505. Viteške brigade Izeta Nanića.

Naime, Klub vijećnika SBB-a uputio je ovu inicijativu, ali, prema njihovim riječima, općinski načelnik Zikrija Duraković i Vijeće je nisu prihvatili, iz nepoznatih razloga.

- Ne znam koji su razlozi odbijanja odluke. Ovo je već drugi put da se ovakva inicijativa odbija. Vjerovatno je načelniku Durakoviću i Vijeću bitnije ko predlaže, a ne šta se predlaže - rekao je za „Avaz“ Agan Bunić, predsjednik Povjereništva OO SBB-a Bužim.

- Bunić je dalje dodao „kao razloge odbijanja navodili su da dvorana nije i neće biti izgrađena. Na sreću svih građana, dvorana je završena i ostaje samo da bude otvorena. Očekivao sam da će načelnik Duraković prihvatiti inicijativu jer se u toku političke kampanje stalno kretao u blizini članova porodice Nanić, pa se do njih, od njega, nije moglo ni doći - zaključio je Bunić.

Klub vijećnika SBB-a zatražio je i donošenje odluke kojom će se jednoj apoteci u Bužimu omogućiti cjelodnevni rad, što je Vijeće prihvatilo.

Ranije je dogovoreno i da Klub ne podrži Prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta u organima uprave.

- Drago mi je da je grupa nezavisnih vijećnika razumjela potrebu da se ne povećava broj sistematiziranih radnih mjesta u organima uprave, te da navedeni prijedlog sistematizacije nije dobio potrebnu većinu - rekao je Bunić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.