CAZIN

Počela sanacija udarnih rupa na kolovozu

Radnici „Čistoće“ rade pojačanim intenzitetom

S. J.

4.4.2018

Nakon snježnih padavina i zimskog održavanja cesta, svake godine dolazi do oštećenja kolovoza i udarnih rupa na brojnih putnim pravcima. To je primjetno i ove godine na cestama širom Cazina, a JKP “Čistoća” počelo je s njihovom sanacijom u gradskom dijelu.  

- Svake godine se pojavljuju udarne rupe. Često se pojavljuju na mjestima gdje nisu kvalitetno riješene oborinske vode. Voda je najčešći uzročnik pojave udarnih rupa, mada ima i srušenih kolnika. Sve to zajedno doprinosi otvaranju udarnih rupa i mi smo na tim radovima tokom cijele godine, mada postoje ovakvi periodi kad je intenzitet veći. To je upravo period nakon zime, kada dolazi do otopljavanja i kada se temperature povise - rekao je Sedin Šišić, direktor JP „Čistoća“ Cazin.

Šišić ističe da se u raniju sanaciju nije moglo krenuti, jer nisu radile asfaltne baze. Osim toga, zima je ove godine duže trajala, a posljednjih dana zime zabilježene su i nešto intenzivnije padavine, pa su kolnici bili mokri, zbog čega nije bilo moguće pristupiti sanaciji.

- Kad je u pitanju saniranje udarnih rupa i uopće održavanje puteva, naše preduzeće je od „Komunalno-stambenog fonda“ Cazin zaduženo za jedan veliki dio tih puteva. Počeli smo sa saniranjem udarnih rupa u samom centru, što bi trebalo trajati najmanje tri dana, a pri tome ćemo imati i asistenciju policije zbog reguliranja saobraćaja. Radove počinjemo tek sada, iz razloga što su asfaltne baze sa kojima imamo potpisane ugovore i koje nam isporučuju asfalt i potrebne materijale, tek ovih dana počele sa radom – pojasnio je direktor Sedin Šišić.

U narednih nekoliko dana očekuje se sporije odvijanje saobraćaja na gradskim ulicama u Cazinu, a iz JP „Čistoća” su zamolili građane za strpljenje, dok se udarne rupe u potpunosti ne saniraju. Kako bi radovi bili što prije okončani, uposlenici “Čistoće” radit će maksimalnim intenzitetom i sa produženim radnim vremenom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.