BIHAĆ

Već 40 Krajišnika doniralo kosu

A. SADIKOVIĆ

15.4.2018

Prije šest godina sam bila bolesna i bez kose. Znam kakav je to osjećaj i baš zbog toga sam se danas odlučila ošišati i pokloniti svoju kosu nekome kome je potrebnija, kazala nam je trinaestogodišnja Ajna Ramakić iz Bihaća. 

Djeci zbog koje se danas u Bihaću, ali prethodno i u drugim gradovima BiH, održava humanitarna akcija „Moja kosa tvoja kosa“, Ajna je poručila: „Budite jaki, spremni na sve i nemojte nikad odustati!“

Akcija šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka počela je danas u Bihaću, u 10 sati ujutro. Već sada – više od pedeset je onih koji su svoje šišanje završili, a njihova kosa spremna je za izradu perika.

Organizatori, koordinatori Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ kazali su da su prezadovoljni.

- Fenomenalno smo krenuli. Ohrabrujuće je to što je danas puno mlade raje koji su donirali kosu. Zaista je važno da imamo generaciju koja ima svijest o važnosti podrške drugima – odnosno koji žele pomoći dječici s trajnim ili privremenim gubitkom kose - rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja.

Mladi i stariji Bišćani, koji su već svoju kosu donirali, podsjetili su da je potrebno šest osoba kako bi se uspješno napravila jedna perika.

- Zato pokažite Krajiško srce i dođite danas do 18 sati u TC "Bingo" i donirajte svoju kosu - kazali su, dodavši da su ova djeca izgubila kosu, ali ne i nadu, „a mi smo ti koji im možemo pomoći i ništa nas ne košta“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.