UNSKO-SANSKI KANTON

Asfaltiranje malograničnog prijelaza u Tržačkim Raštelima

Sredstva za radove izdvojio je Grad

S. J.

26.4.2018

Nakon što su završena ispitivanja nosivosti mosta preko rijeke Korane na malograničnom prijelazu u cazinskoj MZ Tržačka Raštela, počelo je i asfaltiranje. Ove aktivnosti pokrenute su na inicijativu Grada, koji je uložio sredstva.

Sve se radi kako bi se što prije izvršila prekategorizacija ovog prijelaza iz malograničnog u granični.

- Ono što planiramo uraditi je i alternativna zaobilaznica koja bi trebala rasteretiti saobraćaj preko ovog prijelaza, odnosno u centru Tržačkih Raštela. Posebno je značajno da smo stalno u kontaktu s međudržavnom komisijom da se izborimo da status ovog graničnog prijelaza bude međunarodni - kazao je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Samo u asfaltiranje mosta i zaštitnu ogradu bit će uloženo 7.000 KM, a naredni projekt je izgradnja pristupne trake ovom prijelazu, odnosno zaobilaznice, kako bi se rasteretio saobraćaj kroz centar Tržačkih Raštela.

- Krenuli smo s radovima na asfaltiranju mosta na rijeci Korani, za koji Direkcija za ceste ne može naći mogućnost da finansira – kaže Senad Ždralić, povjerenik MZ Tržačka Raštela.

 Veliki interes

- Mi nemamo vremena čekati druge nivoe vlasti. Ovo je naš interes i pošto je on velik, onda ćemo mi, ne čekajući druge, uložiti maksimalne napore, sredstva i trud da ovo ovdje bude granični prijelaz kakav želimo – dodao je Ogrešević.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.