UNSKO-SANSKI KANTON

Policija upala u stan i kuću Asima Kambera, pretresli i prostorije portala Inmedia.ba

Normala.ba

Az. Sa.

15.5.2018

U Sanskom Mostu danas je policija pretresla stan Asima Kambera, zastupnika u Parlamentu FBiH i predsjednika Općinske organizacije SDA u Sanskom Mostu.

Također, prema našim informacija, pretresene su i prostorije Općinske organizacije SDA Sanskog Mosta, ali i porodične kuće Kambera, u prigradskom naselju Pobrežje.

Akciju su sproveli pripadnici policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, a, prema nalogu Tužilaštva USK. U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK samo su potvrdili da se provode pretresi, ne želeći davati više informacija o ovom slučaju. Također, ni u Tužilaštvu USK se nisu izjašnjavali, odnosno odbili su nam dati bilo kakve informacije.

Prema informacijama, tražili su dokumentaciju vezanu za objavljivanje transkripata na Kamberovom blogu, koje je proteklih dana objavljivao. Radi se o više audio i videozapisa, od kojih se neki tiču aktuelnih sudskih krivičnih postupaka.

Konkretnije, riječ je o četiri transkripta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koje je ova agencija provodila u okviru istražnih radnji prema nalogu Tužilaštva USK, vezano za postupak koji se vodi protiv bivšeg direktora „Unsko-sanskih šuma“ Đevada Muslimovića.

Kako naš portal nezvanično saznaje, pretresli su i prostorije portala Inmedia.ba, a novinar i urednik su privedeni na saslušanje. Nezvanično, jedna osoba je uhapšena.

Povodom posljednjih dešavanja, pokušali smo kontaktirati Kambera, no uključila se govorna pošta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.