UNSKO-SANSKI KANTON

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću ponovo nema anestetika

Piše: A.Sadiković

19.5.2018

Operacioni zahvati u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću ponovo su na čekanju. Naime, već nekoliko dana u bolnici nemaju anestetika niti ih trenutno mogu nabaviti. Stoga se vrše samo hitni zahvati.

Svojevrsna blokada bolnice kada je riječ o nabavci lijekova rezultat je novih podjela i politizacije u ovoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi u USK.

- Naime, problem nije novac, već Upravni odbor - kaže direktor KB, dr. Smail Dervišević, koji nije radio svoj posao. Novoizabrani Upravni odbor u čijem su sastavu tri člana Demokratske fronte i dva SDA održao je samo jednu sjednicu, a pet puta smo ih pozivali da održe drugu hitnu sjednicu. Međutim, oglušili su se. 

U međuvremenu, dobavljači su ponovo, zbog neisplaćenih dugovanja, uskratili isporuku lijekova bolnici. Iako, kako tvrdi direktor Dervišević, na računu je osigurano 1,2 miliona KM za te namjene. Naime, Upravni odbor nije donio odluku o finansijskom planu i dodjeli tih sredstava dobavljačima lijekova. 

Dok se krivnja prebacuje s jednih na druge, podjele su kulminirale ostavkama. Naime, nezvanično se saznaje da su tri člana Upravnog odbora iz sastava Demokratske fronte podnijela ostavke na dužnosti. I tako se ponovo sve vrti ukrug, a pacijenti ispaštaju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.