PROBLEMI U KRAJINI

Vanredna sjednica Gradskog vijeća Bihać zbog migrantske krize

Sjednica počinje u 14 sati

Avaz.ba

25.6.2018

Sve teža situacija s migrantima na području grada Bihaća razlog je današnje vanredne sjednice Gradskog vijeća Bihać, potvrđeno je Feni iz Gradske uprave.

Sjednica počinje u 14 sati.

Skoro svakodnevni dolazak oko 50 migranata, nemogućnost njihovog adekvatnog smještaja i sigurnosna situacija - uvjetovali su i ovakvu reakciju bihaćkog gradonačelnika i gradskih vijećnika.

- Ovo je doslovno posljednji apel za pomoć. Dok grad trpi, država ne poduzima ništa. Dogovorit ćemo naše naredne poteze, ali ćemo ovom sjednicom pokušati i izvršiti dodatni pritisak na nadležne državne institucije. Ako opet izostane reakcija, vijećnici i ja ćemo put Sarajeva - rekao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća na posljednjoj sjednici Vijeća u četvrtak.

Vijećnici upozoravaju i na velike gubitke kada je u pitanju turistička sezona. Narušena sigurnosna situacija, navode, uvjetovala je brojne otkaze boravišnih rezervacija, što je potvrđeno i iz Turističke zajednice USK i od bihaćkih ugostitelja.

Inače, pretpostavlja se da u gradu na Uni trenutno boravi više od hiljadu migranata, međutim, to niko sa sigurnošću ne može potvrditi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.