USPJESI

Krupljanka Sara Nuhić predstavljat će BiH na internacionalnom takmičenju

Nuhić: Putuje na takmičenje u Frajbrug, koje počinje 15. jula

M. A.

7.7.2018


Sara Nuhić, učenica Opće gimnazije u Bosanskoj Krupi, prvakinja BiH u poznavanju njemačkog jezika, polovinom ovog mjeseca putuje u Njemačku na internacionalnu olimpijadu na kojoj će učestvovati predstavnici 70 zemalja.

Laskava titula

Sara je laskavu titulu prvakinje BiH osvojila na takmičenju „Olimpijada njemačkog jezika 2018.”, koje je održano pod pokroviteljstvom Goethe-Instituta u Sarajevu. Takmičenje je okupilo više od 40 učesnika, tačnije pobjednika regionalnih takmičenja iz cijele BiH uzrasta od 14 do 17 godina.

Učesnici su imali priliku pokazati svoje jezičke vještine u tri nivoa “Evropskog referentnog okvira” A2, B1 i B2.

Nuhić je osvojila prvo mjesto u kategoriji B1 i na taj način ostvarila plasman na „Internacionalnu olimpijadu njemačkog jezika 2018“ koja će od 15. do 28. jula biti održana u njemačkom gradu Frajburgu.

 Pripreme za olimpijadu

- Otišla sam na državno takmičenje i nisam očekivala baš ovakav rezultat. Sretna sam što idem na olimpijadu u Njemačku, učim i pripremam se te očekujem još veći uspjeh, ali uz to i da se zabavim, upoznam ljude iz mnogo krajeva svijeta i možda steknem neke prijatelje - kazala je Sara Nuhić.


 Dobra saradnja

Opća gimnazija Bosanska Krupa ima izuzetnu saradnju sa Goethe-Institutom. Saradnju je zajedno s učenicima započela i uspješno je vodi profesorica Edisa Ćosić, koja je uspjela motivirati učenike da se dodatno angažiraju i ostvaruju izuzetne rezultate.

 Čestitke načelnika

Saru Nuhić je primio načelnik Bosanske Krupe Armin Halitović, koji je talentiranoj učenici čestitao i poželio uspjeh. On je ukazao na to da je već mnogo postigla u svojoj zemlji i da se vodeći tim ne opterećuje kakav će plasman postići u Njemačkoj, nego da pruži najviše od sebe, ali i da uživa u druženju, upoznavanju drugih kultura i običaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.