MANIFESTACIJE

U Bosanskoj Krupi skokovi s drvenog mosta i utrka lađama

Sa jedne od prijašnjih utrka drvenim lađama na Uni

Autor:S. TULIĆ

21.7.2018

U Bosanskoj Krupi danas će se održati 38. unski lađari. Prema najavama organizatora, na ovu turističko-sportsku manifestaciju, motivirani dobrom zabavom, gostoprimstvom i bogatim nagradnim fondom, dolaze takmičari i gosti iz više krajeva naše zemlje, ali i iz susjednih država. 

Zeleni otoci 

Osim utrke tradicionalnim unskim drvenim lađama, bit će organizirana i utrka kajaka i skokovi s drvenog mosta “Prva lasta Une”. Prepoznatljiva bosanskokrupska manifestacija ove godine počinje već od popodnevnih sati.

Po četvrti put zaredom, u okviru ove manifestacije održat će se i međunarodno takmičenje kajacima. Na takmičenje pod nazivom “Zeleni otoci”, koje počinje u 13 sati, dolaze takmičari iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Za razliku od ranijih godina, skokovi “Prva lasta Une” održat će se ovog puta prije utrke tradicionalnim lađama, u 17 sati. U 18 sati je okupljanje i defile lađara, a u 19 glavna utrka.

U Malim adama u toku dana sve prisutne goste, kupače, zabavljat će bosanskokrupski DJ-evi. Organizirat će se brojni zabavni i sportski sadržaji, među njima i turnir u stonom tenisu s novčanim nagradama, a za sve prisutne organizator će osigurati i roštilj. Zahvaljujući firmi “Boreas”, sve prisutne navečer će zabavljati Adnan Jakupović s bendom.

Velika podrška

Nosilac aktivnosti 38. unskih lađara su Centar za kulturu, obrazovanje i informiranje, Sportski savez općine Bosanska Krupa i Općina Bosanska Krupa. Tehničku podršku pružit će Kanu klub Kormoran iz Bosanske Krupe.

 Dodjela nagrada  

Nakon sportskog dijela manifestacije, u 21.30 sati u Malim adama bit će upriličena dodjela nagrada. Kao i ranijih godina, za manifestaciju je osiguran bogat nagradni fond u iznosu od 3.000 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.