BIH

U Bihaću na 13. Padobranskom prvenstvu BiH nastupaju i najbolji regionalni padobranci

Fena

Fena

21.7.2018

Aerocentar Panorama iz Bihaća ovog je vikenda domaćin 13. Padobranskog prvenstva Bosne i Hercegovine u skokovima na cilj. Tako se na otvorenom šampionatu u gradu na Uni, danas i sutra za naslov najboljeg nadmeću najiskusniji i najuspješniji padobranci iz Hrvatske, Srbije i BiH.

- Ovogodišnje prvenstvo organizirali smo uz pomoć Gradske uprave i Gradskog sportskog saveza Bihać, te Oružanih snaga BiH. Izvanredna sportsko-turistička promocija grada, s obzirom da su nam došli gosti iz Zagreba, Sinja, Opatije, Beograda, Novog Sada, Prijedora i Banja Luke, a tu su i jedriličari iz Slovenije - rekao je Muhamed Sarajlija iz Aerocentra Panorama. 

Hrvatska padobranska reprezentacija će pogodne takmičarske uslove u Bihaću iskoristiti i za pripreme pred Svjetsko prvenstvo.

- Vrlo rado dolazimo u Bihać, jer je ovo takmičenje uvijek na visokom organizacijskom nivou. Imamo priliku i provjeriti se s odličnom konkurencijom, budući da nas očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu - istakao je član hrvatskog reprezentativnog tima Goran Ratkajac. 

Takmičari i ove godine skokove izvode iz helikoptera UH-1H, koji je u vlasništvu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a građani Bihaća imaju priliku uživati i u atraktivnim letovima jedriličara iz Slovenije i BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.