OSTROŽAC

Migranti iz Velike Kladuše i Bihaća smješteni u hotel "Sedra"

A.SADIKOVIĆ

25.7.2018

U TRC „Sedra“ u Ostrošcu na Uni kod Cazina danas je smještena prva grupa migranata iz privremenih migrantskih kampova u Velikoj Kladuši i Bihaću. 

Iz kampa u Velikoj Kladuši stiglo je 16 porodica sa 63 člana, a u poslijepodnevnim satima bit će smješteno još osam porodica sa 37 članova iz privremenog kampa „Borići“ u Bihaću. Riječ je o porodicama s djecom, i to ranjivih kategorija, bolesna djeca, djeca s posebnim potrebama...


U „Sedri“ je izvršen medicinski pregled svih, a o zdravstvenom stanju brinut će ekipe domova zdravlja iz Cazina i Bihaća te ljekari bez granica.

Uz osiguranje cisterne za vodu, riješen je problem vodosnabdijevanja, a do kraja naredne sedmice bit će riješeno i redovno vodosnabdijevanje. U narednim danima u „Sedru“ će biti smještene još 24 porodice s oko 200 članova. Prema potpisanom ugovoru, ovi će migranti boraviti u „Sedri“ do kraja oktobra.

Povodom ovoga oglasilo se i Gradsko vijeće Cazina, izrazivši zabrinutost jer, kako su kazali, smještanje migranata na nekoliko mjeseci neće riješiti problem, već samo dodatno produbiti migrantsku krizu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.