BOSANSKA KRUPA

Posjetioci mogu kupiti hranu i rukotvorine po povoljnim cijenama

Na štandovima bogata i raznovrsna ponuda domaćih proizvoda

Avaz.ba

28.7.2018

U parku Kej u Bosanskoj Krupi jučer je otvoren 9. sajam organske proizvodnje. Svim posjetiocima do nedjelje nudit će raznovrsne proizvode organske hrane i rukotvorina po znatno nižim cijenama nego inače.  

 Povoljne cijene

U toku sajma bit će organizirani okrugli stolovi i predavanja o standardizaciji i certifikaciji organskih proizvoda, kao i primjeni organskog materijala u arhitekturi. Sajam kao i svih prethodnih godina organiziraju Općina Bosanska Krupa i Asocijacija organskih proizvođača Unsko-sanskog kantona uz podršku JKP „10. juli“.


Učestvovalo i Udruženje žena „Vakat“

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje veliki broj izlagača, kako iz Bosanske Krupe i USK tako iz drugih dijelova BiH. Širokom ponudom izlagača posjetiocima se pruža mogućnost da na jednom mjestu pronađu najnovije, najpoznatije i vrlo povoljne proizvode organske hrane, ali i rukotvorine poput nakita, suvenira, lampi, cekera.

Dobra prilika

Prisutnima se obratila i sajam otvorila Fatima Gerzić, predstavnica Asocijacije organskih proizvođača USK, koja je izrazila zadovoljstvo tradicijom održavanja sajma, velikim brojem izlagača i ponude.

- Sajam je dobra prilika za sve proizvođače organskih proizvoda prije svega za njihovu, ali i promociju samozapošljavanja – rekla je Gerzić.

Otvaranje sajma upotpunile su članice folklorne sekcije i etno-grupe iz Udruženja žena „Vakat“ Jezerski. Sajam se zatvara sutra u 20 sati.

 Stručna predavanja

Danas su planirana stručna predavanja u hotelu „Stari grad – Ilma“. O standardizaciji i certifikaciji organske poljoprivredne proizvodnje predavanje će održati profesor dr. Halid Makić, a o primjeni organskog materijala u arhitekturi i uređenju životnog prostora govorit će dipl. inžinjer arhitekture Mensura Akmadžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.