UNSKO-SANSKI KANTON

Unsko-sanski kanton zbog migranata uvodi policijsku kontrolu na svojim granicama

Sa današnjeg sastanka u Bihaću

Fena

3.8.2018

Policija u Unsko-sanskom kantonu (USK) od danas kreće s restriktivnim mjerama i kontrolama na tački provjere u Ključu. 

Svi ilegalni migranti koji se u Bihać i Veliku Kladušu budu uputili bez adekvatne dokumentacije bit će vraćeni na mjesto polaska, najavljeno je danas na sastanku premijera USK Huseina Rošića i predstavnika gradova i općina s područja tog kantona.

- Ne možemo više tolerirati ovakvu situaciju. Već od danas krećemo s restriktivnim mjerama i svim migrantima bez adekvatne dokumentacije neće biti dopušten ulazak na područje USK. To moramo odmah uraditi, a nadamo se kako će do idućeg petka i Ministarstvo sigurnosti BiH napokon nešto konkretno poduzeti po pitanju privremene smještajne lokacije za migrante - rekao je premijer USK.

Prema operativnim saznanjima, samo u Bihaću trenutno boravi više od pet hiljada migranata.

- Nažalost, to je i dalje samo naš problem. Neprestano se ponavljamo i apeliramo nadležnima, međutim, nemamo ni odgovor, a kamoli željenu reakciju - ustvrdio je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić.

Politički predstavnici USK su s aktuelnim stanjem upoznali i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, od kojeg također očekuju pomoć u narednoj sedmici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.