TAKMIČENJA

Najuspješniji učesnici Zahid Abdaković i Jasmina Sinanović

Najuspješniji takmičari dobili medalje i priznanja

S. JAPIĆ

16.8.2018

U organizaciji „Bosnian ultrarunning teama“ (BURT) i suorganizaciji Grada održan je 1. cazinski atletski maraton na kojem je nastupilo 348 takmičara iz 12 država.

Dvije Sarajke

Trčalo se ulicama grada na stazi dugoj sedam kilometara. Pobjednik u muškoj konkurenciji je Zahid Abdaković iz Cazina koji se takmičio za klub „Burt“ iz Slovenije, drugi je Jasmin Pajević (BiH), a treći Slovenac Mirko Miklič.

U ženskoj konkurenciji maraton su trčale samo dvije takmičarke iz Sarajeva, a pobijedila je Jasmina Sinanović ispred Suade Tabaković. Najuspješniji u polumaratonu dugom 21,1 kilometar bio je Alija Imamović, drugi je bio Dušan Broćeta, a treći Ivan Bulić, svi iz BiH.

Medalje svima

Najbrža na polumaratonu u ženskoj konkurenciji bila je Amela Trožić, drugoplasirana je Hanifa Terzić, obje iz BiH, dok je treće mjesto pripalo Snežani Lujinović (Slovenija). U trci na 10 kilometara u muškoj konkurenciji najbrži je bio hrvatski takmičar Đuro Komlenović ispred takmičara iz BiH Mehmeda Bajrektarevića i Dejana Jakeljića.



Nastupilo 348 takmičara iz 12 država

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Lejla Mujagić iz BiH, druga je kroz cilj prošla Ekrema Lelić iz Slovenije, a treća Sajra Muhić iz BiH.

Svi učesnici su dobili medalje, a najuspješniji i pehare i prigodne nagrade.

Najkraća distanca

Najkraću distancu od 5 kilometara najbrže u muškoj konkurenciji pretrčao je Ante Živković (Hrvatska), drugi je bio Benjamin Murić, a treći Hasin Karajić, obojica iz BiH. Kod žena najbrža je bila Berina Murić, ispred Eludeile Pivić i Semire Žunić-Pivić, sve iz BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.