RJEŠENJA Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić posjetio danas općine

Sastanak o smještaju i zbrinjavanju migranata u USK

Izražena zahvalnost MUP-u USK na profesionalnosti i angažmanu u rješavanju migrantske situacije na području tog kantona

Fena
23.08.2018 15:58

Foto: Arhiv

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić posjetio je danas Unsko-sanski kanton (USK), gdje je s predstavnicima lokalnih vlasti razgovarao o smještaju i zbrinjavanju migranata koji borave na tom području.

Mektić se sastao s ministrom unutrašnjih poslova USK Anelom Ramićem i v. d. policijskog komesara Šerom Družićem, s kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji i mjerama koje poduzimaju za očuvanje javnog reda i mira.

Mektić je zahvalio policiji USK na iskazanoj profesionalnosti i angažmanu u rješavanju migrantske situacije na području tog kantona.

Ministar sigurnosti BiH posjetio je i Veliku Kladušu, gdje je s članovima Općinskog vijeća razgovarao o smještaju migranata koji se trenutno nalaze u šatorskom naselju u toj općini.

Istovremeno, Mektić je, zajedno sa šefom misije Međunarodne organizacije za migracije Piterom van der Auveraterom (Peter Van der Auweraert), obišao prihvatni centar ''Sedra'' kod Cazina, gdje su trenutno smještene migrantske porodice s djecom.

Od početka godine registriran je ulazak 11.376 migranata u Bosnu i Hercegovinu čiji su krajnji cilj zemlje zapadne Evrope i, prema podacima s terena, većina njih je već napustila teritorij BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Oglasi

NA VRH