PRIJEDOR

“Avantura park” na meti vandala: Pijanice uglavnom dolaze noću i prave štetu

Lome katance i kidaju info-table dok je zatvoren za posjetioce

Park, jedinstven u regionu, dobro je posjećen naročito vikendom

Piše: M. ZGONJANIN

4.9.2018

Nedavno otvoreni “Avantura park” na Kozari kod Prijedora našao se na meti vandala koji lome katance i kidaju info-table dok je zatvoren za posjetioce. Za sobom ostavljaju i druge tragove, prazne pivske flaše i smeće.  

Polomili katance

Draško Anđelić, predsjednik Kluba ekstremnih sportova Albatros iz Prijedora i koordinator projekta “Avantura parka”, kaže da doslovno svakog dana neko nešto polomi.

Anđelić: Večernji dolasci

- Pokidali su dosta tih tabli, putokaza i upozorenja koje smo postavili, polomili su katanac na drvenim, pristupnim merdevinama i oštetili ih. Sudeći prema tragovima vidljivim na stazi, neki se penju na te niže platforme i s njih, vjerovatno, prelaze na one veće. Što je najgore, sve to rade bez sigurnosne opreme pa postoji mogućnost i da padnu. Visina tih prepreka je skoro šest metara i to ne može da se završi dobro – upozorava Anđelić.

Nacionalni park ima i svoju čuvarsku službu, koja obilazi sve objekte na Mrakovici, pa i “Avantura park”.

Ulaz 5 KM

- Tu ne mogu dežurati 24 sata dnevno. Obično se te vandalske i nerijetko pijanske posjete dešavaju u večernjim satima. A upozorenja koja smo postavili za neke, očito, ne vrijede - kaže Anđelić i dodaje da je ovaj park, jedinstven u regionu, za sada dobro posjećen.

Upozorenja ne vrijede

Naglašava da turisti dolaze više vikendom i tada je, kako kaže, gužva, ali avanturista željnih adrenalina ima i radnim danima. Ulaz u park košta pet maraka. 

Uloženo 25.000 KM  

“Avantura park” otvoren je prije mjesec. U projekt je uloženo skoro 25.000 KM, što su osigurali Grad Prijedor, Turistička organizacija grada i Turistička organizacija Republike Srpske. Projekt gradnje ovog parka zajedno su realizirali Nacionalni park “Kozara” i Klub ekstremnih sportova Albatros.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.