IZBORI 2018.

U bihaćkoj bolnici 354 pacijenta uskraćena za glasanje

Kako je navedeno, spisak se može dostaviti samo pet dana prije izbora, što je na kraju rezultiralo i neglasanjem pacijenata ove ustanove

Kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubijankić“

M. Mujadžić

7.10.2018

Pacijentima Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ uskraćeno je pravo glasa. Trenutno ih je u ovoj zdravstvenoj ustanovi smješteno 354 i oni neće moći ostvariti pravo da glasaju.

Tri mobilna tima koja danas rade u Bihaću očekivala su da će posjetiti sve lokacije na kojima glasaju birači koji su vezani za svoje domove zbog starosti, bolesti ili invaliditeta, kao i one birače koji su vezani za ustanove kao što su zatvorenici, a imaju pravo da glasaju. 

No, to se neće desiti u bihaćkoj bolnici jer ova zdravstvena ustanova nije dostavila broj ljudi koji će glasati. Menadžment bolnice je naveo da spisak može dostaviti samo pet dana prije izbora, što je na kraju rezultiralo i uskraćenim glasanjem pacijentima ove ustanove. Prema pravilima Centralne izborne komisije, spisak je trebao biti dostavljen do 18. septembra. 

S druge strane, u Upravi policije USK, koja je angažirala oko 600 policajaca i formirala štab koji koordinira i usmjerava rad policije na terenu, saznajemo da je i na biračkom mjestu u velikokladuškom naselju Trnovi zabilježen manji incident.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.