IZBORI 2018. Na 90 biračkih mjesta

U Bihaću do 15 sati glasalo 15.438 građana

Fena
07.10.2018 16:13

Foto: Ilustracija

Na 90 biračkih mjesta u Bihaću do 15 sati glasalo je 15.438 građana, što je 27,1 posto od ukupnog biračkog tijela. Iz Gradske izborne komisije potvrđeno je da je najveća izlaznost u užem gradskom području, na biračkim mjestima Harmani, Ozimice 1 i Hatinac. 

- Na području Bihaća nije bilo većih izbornih neregularnosti. Određene manje probleme na nekim biračkim mjestima Gradska izborna komisija brzo je otklonila. Možemo reći da se izborni proces za sada odvija u granicama regularnosti, bez većih problema. Konkretnije informacije o izlaznosti na području grada Bihaća imat ćemo iza 20 sati, do kada će vjerovatno sva biračka mjesta biti zatvorena - istakao je predsjednik Gradske izborne komisije Šemsudin Muslić.

Kada je u pitanju dosadašnja izlaznost na području Unsko-sanskog kantona (USK), ona je, procentualno govoreći, dosta slična na području svih općina i gradova i kreće se između 25 i 35 posto.

Radi regularnosti izbornog procesa, u ovom kantonu angažirano je više od 600 policijskih službenika. Na području USK 31 biračko mjesto otvoreno je sa zakašnjenjem, dok je najveća neregularnost uočena na području Velike Kladuše, u mjestu Trnovo, gdje je došlo do narušavanja javnog reda i mira.

NA VRH