IZBORI 2018.

Bosanska Krupa: Na 35 birališta glasanje se odvija bez incidenata i problema, do 15 sati glasalo 27,4 posto birača

Na lokalnim izborima prije dvije godine izlaznost birača bila oko 52 posto, a kad su u pitanju opći izbori, u svakom izbornom ciklusu je manja izlaznost na općim izborima

Na biračkom mjestu u Bosanskoj Krupi. S. Tulić

S. TULIĆ

7.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Svih 35 redovnih biračkih mjesta na području bosanskokrupske općine otvoreno je na vrijeme, jutros u 7 sati, a glasanje se do trenutka pripreme ove informacije odvijalo bez incidenata i problema, saopćio je za "Dnevni avaz" Ferid Emrić, predsjednik Općinske izborne komisije (OIK) Bosanska Krupa.

Pravo glasa ima 25.837 birača. Do 15 sati na birališta je izašlo 27,4 posto građana s pravom glasa pa se Emrić nada da će ovaj postotak do kraja izbornog dana biti svakako veći. Pozvao je birače da izađu na birališta i ispune svoju građansku dužnost.

– Na lokalnim izborima prije dvije godine izlaznost birača je bila oko 52 posto, a kad su u pitanju opći izbori, u svakom izbornom ciklusu je manja izlaznost na općim izborima. Očekujem da bi na području ove osnovne izborne jedinice na izbore trebalo izaći oko 50 posto birača - saopćio je Emrić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.