POSJETE

Nailu potrebna operacija nabora kože oko očiju

U porodici radi samo otac povremeno pa roditelji ne mogu osigurati novac za operaciju

Nail Jakupović s majkom Anelom

Piše: M. MUJADŽIĆ

15.11.2018

Nail Jakupović iz Lohova kod Bihaća ima samo sedam godina, a odmah po rođenju mu je uspostavljena dijagnoza širokog korijena nosa, što je dovelo do stvaranja nabora kože oko očiju.

 Vidno polje

 Ti nabori predstavljaju prepreku kvalitetnom vidu jer smanjuju njegovo vidno polje.

 Ljekari u Sarajevu i Zagrebu su preporučili operaciju uklanjanja kožnih nabora, za koju Nailovi roditelji nemaju novac. Cijena operacije još nije poznata, a i kada bude, majka Anela ne zna kako će je platiti s obzirom na to da ona ne radi, a muž samo povremeno ima posao.

- Suprug nekad zaradi 50 maraka dnevno, nekad ništa. Zna pet dana raditi pa da posla nema deset dana, a mora svaki dan nešto donijeti u kuću djetetu. Često se dešava da i kad odradi posao, mora čekati na svoj novac, da naplati rad. U ovakvoj situaciji teško će uspjeti skupiti novac za Nailovu operaciju. Ovisit će to o donacijama dobrih ljudi - kaže Nailova majka Anela Skenderović.

Na pitanje šta bi on najviše želio u životu, Nail odgovara da bi najviše od svega želio biti policajac, no svjestan je da mu za to treba savršen vid.

Skromna želja

Ipak ova skromna želja će mu nakratko biti ispunjena zahvaljujući prijateljima iz Kantonalne uprave policije.

Izjava o strašilu

Za Naila je saznala gotovo cijela BiH, ali region putem društvenih mreža kada je emitirana njegova izjava u jednoj TV emisiji da ga drugovi zovu strašilom. 

Nail pohađa prvi razred područne škole u Ripču i stidljivo kaže da se to nije odnosilo na drugare iz razreda, nego na jednog dječaka iz igraonice koji baš i nije bio prijateljski raspoložen prema njemu.

- Učiteljica i drugari iz razreda mi svaki dan pomažu – kaže Nail.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.