BIHAĆ

Ispunjena želja sedmogodišnjeg Naila da, bar nakratko, bude policajac

Odmah po rođenju uočeno da ima širi korijen nosa i kožne nabore oko očiju

Nail u ulozi policajca. M. M.

M.M.

28.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Sedmogodišnji Nail iz Bihaća, učenik prvog razreda područne škole u Ripču, ispričao nam je da bi jednog dana, od svega najviše, želio biti policajac. Njegovu želju da, bar na jedan dan, bude policajac ispunili su pripadnici Uprave policije USK. Donijeli su mu policijsko odijelo i opremu, te krenuli na radni zadatak.  

Ni hladno vrijeme ni pokoja kap kiše nisu spriječili Naila da odradi ono što su mu starije kolege policajci dale kao zadatak - zaustavi svako vozilo i samo po zakonu!

Izašao je Nail na teren, zaustavio nekoliko vozila, provjerio imaju li zimsku opremu, ali i ispisao jednu kaznu za neposjedovanje zimskih guma. Nail nije imao milosti. Vozaču je prigovorio zbog starosti automobila, loših guma i neposjedovanja zimske opreme. Nakon što je obavio dio dnevnog zadatka s predstavnicima Uprave policije, zaputio se u Upravu policije, gdje je predao izvještaj. 

Posjetio je Nail i dežurnu operativnu službu, ali bio i u uredu komesara. Podijelio je svoja iskustva s ostalim policajcima i najavio povratak u policiju, ali kao specijalac. Još pod dojmom zbog rada u policiji, rekao nam je da mu je ovo najljepši dan u životu.  

Podsjetimo, Nail ima sedam godina i odmah po rođenju uočeno je da ima širi korijen nosa i kožne nabore oko očiju. Upravo oni predstavljaju prepreku kvalitetnom vidu jer smanjuju vidno polje. Ljekari u Sarajevu i Zagrebu su preporučili operaciju ukljanjanja kožnih nabora, a nakon ovosedmične posjete ljekarima u Beogradu, rečeno je da će s operacijom očnih kapaka ipak morati pričekati još neko vrijeme. Do tada, Nailov otac Edo štedjet će novac za odlaske na kontrolu od ono malo novca koji povremeno zaradi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.