PRAZNIČNO RASPOLOŽENJE

Fritule, kuhano vino i čaj od đumbira okrijepili građane

Posjetioci mogu kupiti različite proizvode od ljekovitog bilja, meda, slastičarskih proizvoda, suvenira i unikatnog nakita te domaćih prehrambenih i kozmetičkih proizvoda

Na gradskom trgu na desetine je drvenih kućića s raznovrsnom ponudom

Piše: M. MUJADŽIĆ

4.12.2018

U sklopu ovogodišnjeg programa obilježavanja novogodišnjih praznika “Bihaćka zimska priča“ na gradskom trgu domaći ugostitelji i obrtnici prezentirali su svoje proizvode.

Mali obrtnici

Bihać se pridružio gradovima koji u prazničnoj atmosferi dočekuju Novu godinu, čemu se posebno raduju mali obrtnici i različiti proizvođači kojima je u sklopu manifestacije “Bihaćka zimska priča“ omogućeno da plasiraju svoje proizvode.

Tako će Bišćani, ali i turisti koji posjete grad, do Nove godine u prazničnoj atmosferi moći razgledati, ali i kupiti različite proizvode, od ljekovitog bilja, meda, slastičarskih proizvoda, suvenira i unikatnog nakita te domaćih prehrambenih i kozmetičkih proizvoda.

Na gradskom trgu na desetine je drvenih kućica s raznovrsnom ponudom. Bihaćki ugostitelji i obrtnici pripremili su ukusna jela, tople napitke i razne rukotvorine. Izdvajaju fritule, kuhano vino, indijski čaj od đumbira.

- Prvi put učestvujemo. U ponudi imamo kotlić, kobasice, čajeve, razna pića i mnogo domaćih proizvoda. Prvi nam je dan, očekujemo veću posjetu u večernjim satima. Organizacija je na zavidnom nivou - kaže Jasmin Harbaš, jedan od učesnika.

Tamburaški orkestar

Građani željni dešavanja i zabave u gradu oduševljeni su što Bihać i ove godine ima svoju zimsku priču. Prošetali su gradskim trgom, pregledali ponudu te uživali u zvucima tamburaškog orkestra. 

Klizalište na čekanju

„Bihaćka zimska priča“ je manifestacija kojom Grad Bihać zajedno  sa udruženjima, sponzorima, muzičarima, ugostiteljima i obrtnicima svojim sugrađanima želi učiniti ljepšim i sadržajnijim praznične dane. U naredni mjesec pretprazničnu atmosferu, osim obrtnika i ugostitelja, upotpunit će nastupi domaćih muzičara, a vremenski uvjeti će odrediti vrijeme otvaranja klizališta.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.