VELIKA KLADUŠA

Dom zdravlja dobiva moderan pedijatrijski odjel

Vrijednost radova je između 150.000 i 200.000 KM, dio sredstava osigurao je Dom zdravlja, a finansijsku pomoć pružili su i brojni donatori

Radovi na novom odjelu trebali bi biti završeni do kraja ove godine

Piše: A. DIZDAREVIĆ

12.12.2018

U Domu zdravlja Velika Kladuša realizira se projekt “Biram da budem dobar” radi unapređenja zdravstvene zaštite dojenčadi te predškolske i školske djece u ovoj krajiškoj općini.

 Višestruka korist

Projekt podrazumijeva premještanje dječijeg odjela u nove prostorije, odnosno uređenje i adaptaciju postojećih prostorija u Domu zdravlja Velika Kladuša za potrebe pružanja zdravstvene zaštite najmlađim Kladušanima.

- Potpunom adaptacijom i rekonstrukcijom Službe za zdravstvenu zaštitu djece kroz projekt “Biram da budem dobar” višestruke koristi imat će, prije svega, djeca, zdravstvenu zaštitu prema standardima i normativima, ali i roditelji i zdravstveni radnici – kaže za “Avaz” dr. Senad Okanović, direktor Doma zdravlja.


Dr. Okanović: Poboljšavanje usluga

Vrijednost projekta je između 150.000 i 200.000 KM. Dio sredstava je osigurao Dom zdravlja, a finansijsku pomoć pružili su i brojni prijatelji, donatori ove velikokladuške zdravstvene ustanove te građani. Ukupna vrijednost donacija za sada iznosi 19.000 KM.

Početak rada

Menadžment se nada da bi radovi mogli biti završeni do kraja ove godine kako bi pedijatrijski odjel već početkom naredne otvorio svoja vrata i bio na usluzi onima kojima je namijenjen.

Vrijedno priznanje

Direktor Doma zdravlja Velika Kladuša, dr. Okanović nedavno je u Sarajevu primio i vrijedno priznanje za vrhunskog menadžera i izvanredne rezultate finansijskog poslovanja u ustanovi na čijem je čelu. Priznanje je dodijeljeno u sklopu projekta “Pouzdanost”, koji su realizirali “Poslovne novine” i bonitetna kompanija LRC BIS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.