SAOPĆENJE Pretražena lijeva obala rijeke Une

Potraga za utopljenikom u Bosanskoj Krupi privremeno obustavljena

Upućuje se apel stanovnicima općine koji žive ili borave blizu rijeke Une da obrate pažnju

Avaz.ba
03.02.2019 15:40

U Bosanskoj Krupi sa željeznog mosta 29. januara 2019. godine u 12.30 sati skočila je jedna muška osoba u rijeku Unu, pretpostavlja se da je H. H. iz Bosanske Krupe. 

30. januara 2019. godine, na inicijativu građana, na lokaciju utapanja osobe H. H. izašli su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasno društva (DVJ) Bosanska Krupa. Izvršena je fizička pretraga lijeve obale rijeke Une u dijelu od mjesta utapanja unesrećene osobe do ugostiteljskog objekta "Zeleni otoci" po procedurama potrage i spašavanja na vodi.   

Aktivnosti su nastavljene daljnjim tokom rijeke Une s tim da se nakon izlaska iz zone objekta "Zeleni otoci" potraga proširila i na desnu obalu rijeke Une.  

Tokom pripreme plana aktivnosti za nedjelju, 3. februar, od komandira DVJ Bosanska Krupa je procijenjeno da usljed enormnog povećanja vodostaja od 100 cm u posljednja 24 sata, a u cilju sigurnosti učesnika potrage, aktivnosti su privremeno obustavljene.

Potraga će se nastaviti nakon smanjenja vodostaja.

Za ponedjeljak, 4. februar, najavljene su aktivnosti potrage i ronilačkog tima MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Ovom prilikom upućuje se apel stanovnicima općine koji žive, borave ili se kroz sportsko-rekreativne aktivnosti bave ribolovom na obalama rijeke Une da obrate pažnju prilikom kretanja obalama rijeke Une na mogućnost uočavanja tijela unesrećene osobe, te se o zapažanjima obrate Petoj policijskoj upravi Bosanska Krupa na telefon 122.

Oglasi

NA VRH