PROJEKTI

Sanski Most će dobiti tržni centar vrijedan pet miliona KM

Bit će izgrađen na mjestu sadašnje pijace

Vakufski tržni centar bit će izgrađena na mjestu sadašnje pijace

Piše: M. MUJADŽIĆ

27.2.2019

Sanski Most će dobiti moderan vakufski tržni centar vrijedan pet miliona maraka.

Projektna dokumentacija 

Izgradnju centra na mjestu sadašnje pijace u potpunosti finansira Generalna direkcija vakufa Republike Turske. Površina centra iznosit će 9.500 kvadratnih metara.

U Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most navode da su izradu projektne dokumentacije priveli kraju i uskoro počinju s radovima.

- U planu je da se ovaj objekt završi za godinu i to je jedan od uvjeta koje ćemo postaviti potencijalnim izvođačima radova. Veliki broj privrednika iz Sanskog Mosta, Krajine, pa i BiH, već se  interesira za prostore unutar vakufskog tržnog centra. Jedan dio privrednika već sada je rezervirao svoj prostor jer su uvjereni da će im novi centar pomoći u ostvarenju ciljeva - ističe Mirza ef. Žerić, glavni imam u općini Sanski Most.

Višemilionski projekt koji realizira Medžlis Islamske zajednice preko Vakufske direkcije BiH finansijski će pomoći i Vlada USK. Iz kantonalne kase bit će izdvojeno 30.000 maraka za troškove koje Medžlis mora platiti za projektnu dokumentaciju.

Plaćeni računi

 - U tom dijelu Ministarstvo privrede će izaći ususret Medžlisu. Do sada su dobili građevinsku dozvolu i plaćeni su svi računi u vezi s komunalijama. Konkretan je ovo i hvale vrijedan projekt, koji će, nakon što započnu radovi, biti završen u roku od 12 mjeseci – istakao je Nijaz Kadirić, ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.