BOSANSKA OTOKA

Vrijedne Krajiškinje predstavile ručne radove

Radi se o rukotvorinama rađenim u gotovo svim tehnikama, počevši od heklanja, pletenja, keranja, šlinganja, veza, tkanja, necanja...

Sa izložbe rukotvorina Aktiva žena “Otoka“ u Domu kulture. S. Tulić

Piše: S. TULIĆ

9.3.2019

U Bosanskoj Otoci je povodom Međunarodnog dana žena u Domu kulture na svečan način označen početak ovogodišnjeg izdanja tradicionalne izložbe ručnih radova otočkih žena.  

 Sačuvati tradiciju

Organizatorice izložbe su članice Aktiva žena „Otoka“ koje su pozvale sve sugrađanke da obogate ovu izložbu svojim ručnim radovima rađenim u gotovo svim tehnikama, počevši od heklanja, pletenja, keranja, šlinganja, veza, tkanja, necanja...

- Cilj je sačuvati tradiciju, predstaviti karakterističnost radova našeg užeg prostora te potaknuti žene, posebno mlade, da korisno iskoriste slobodno vrijeme te da pokušaju zaraditi. Izložba je prodajnog karaktera, cijene se nalaze na svakom artiklu koji se prodaje - kaže članica Aktiva žena „Otoka“ Sadeta Čaušević.

Velik broj posjetilaca na otvorenju. S. Tulić

Potpredsjednica Udruženja Enisa Sivić izrazila je zadovoljstvo što su njihovi gosti članice udruženja oboljelih od karcinoma „Mimoza“ iz Bosanske Krupe, Udruženja žena “Vakat” iz Jezerskog i „Jasminka Čaušević“ iz Arapuše.

 Nastup KUD-a

Najmlađi članovi folklorne sekcije Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“ iz Bosanske Otoke su svojom igrom i narodnim nošnjama u predvorje izložbenog prostora donijeli ljepotu tradicije te tako pridonijeli ovoj manifestaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.