BIHAĆ

Cilj jačanje odnosa i unapređenje komunikacije između predstavnika izvršne vlasti i poslodavaca

Razgovorima o donošenju seta zakona o rasterećenju privrede

Vlada USK. Arhiv

FENA

24.4.2019

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK), u saradnji s Grupacijom poslodavaca Unsko-sanskog kantona pri Udruženju poslodavaca Federacije BiH, u drugoj polovini maja će organizirati konferenciju o poslovnom ambijentu u Unsko-sanskom kantonu.

U radu konferencije će učestvovati čelni ljudi zakonodavne i izvršne vlasti kantona, predsjedavajući Skupštine USK, ministri, načelnici i privrednici s područja USK, s ciljem jačanja partnerskog odnosa i unapređenja komunikacije između predstavnika izvršne vlasti i poslodavaca, te donošenja zajedničkih zaključaka koji za cilj imaju poboljšanje poslovnog ambijenta i rasterećenje privrede u USK.  

Ovo je dogovoreno na sastanku ministra privrede USK Nijaza Kadirića, savjetnika za privredu u kabinetu premijera USK Nihada Šušnjara i člana Upravnog odbora Grupacije poslodavaca USK pri UPFBiH Edina Ibrahimpašića održanom u utorak u Bihaću.

- Inicijativa za održavanje sastanka došla je iz kabineta premijera USK Mustafe Ružnića, resornog ministra Kadirića i Vlade USK, u nastojanjima za poboljšanje uvjeta poslovanja na području našeg kantona, naročito kada se imaju u vidu dodatne otežavajuće okolnosti, kao što su stalno prisutna migrantska kriza, odlazak mladih i cijelih porodica s područja USK - istaknuo je Ibrahimpašić.

Nakon održavanja konferencije u planu je organiziranje tematske sjednice Vlade USK, zajedno s Grupacijom poslodavaca USK pri UPFBIH.

Na sjednici će biti govora o donošenju seta zakona o rasterećenju privrede, poboljšanju poslovnog ambijenta u USK, kao i o inicijativama Grupacije poslodavaca USK pri UPFBiH za formiranje koordinacionog tijela za parafiskalne namete u USK, zatim o donošenju uredbe o procjeni utjecaja propisa, o prijedlozima za izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine, odnosno Vlade USK, te o inicijativi za uključivanje reprezentativnih socijalnih partnera na području USK u upravna tijela i programske savjete, saopćeno je Udruženja poslodavaca FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.