BIHAĆ

Kan: Grad Bihać pokazao humanost kad je u pitanju zaštita djece migranata

Predstavnica UNICEF-a u BiH informirala se o aktivnostima koje se provode kad je riječ o maloljetnim osobama koje su u migraciji

Kan s gradonačelnikom Bihaća i direktorom Centra za socijalni rad. Fena

Fena

30.7.2019

Predstavnica UNICEF-a u Bosni i Hercegovini Rounak Kan (Rownak Khan), nakon nedavnog imenovanja na tu dužnost, danas je sa saradnicima posjetila Grad Bihać te se u razgovoru s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i direktorom Centra za socijalni rad Bihać Senadom Tutićem informirala o aktivnostima koje se provode kad je u pitanju briga o maloljetnim osobama koje su u migraciji.

- U godini u kojoj obilježavamo 30 godina od usvajanja Povelje o pravima djeteta, sasvim sigurno je da svi zajedno moramo učiniti maksimum napora kako bismo ranjive skupine, a među njima su i djeca migranti, zaštitili i pružili im djetinjstvo kakvo i zaslužuju - kazala je Kan.

Zahvalila je Gradu Bihaću, kao lokalnoj zajednici koja je putem Centra za socijalni rad pokazala veliki stepen profesionalizma i humanosti kad je u pitanju zaštita djece migranata, ali i djece lokalnog stanovništva. Kaže da se , obilazeći danas Sedru, uvjerila kako se radi s djecom koja su privremeno u Bihaću - saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Zahvalivši UNICEF-u na dosadašnjoj saradnji i podršci, zahvaljujući kojoj je nekoliko stotina djece migranata zbrinuto te im je osigurana nastava i inkluzija s vršnjacima u Bihaću, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kazao je da su uposlenici Centra za socijalni rad ispunili svoju misiju i pomogli djeci.

- Tajposao rade odgovorno, profesionalno i s velikim entuzijazmom. Benefite njihovog rada ne osjete samo djeca migranata, već i naša djeca - dodao je Fazlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.