BOSANSKA KRUPA

Pogon za proizvodnju madraca, posao će dobiti 30 radnika

Hala će biti površine 3.000 kvadratnih metara

Radnici „Memić-gradnje“ grade proizvodnu halu buduće tvornice „Sinteks“. S. Tulić

S. TULIĆ

14.8.2019

Na temperaturi od 35 stepeni Celzijevih, u radnim odijelima i zaštitnim kacigama na glavi, uz puno tekućine za osvježenje, grupa radnika cazinskog građevinskog poduzeća „Memić-gradnja“ iz Stijene u Poslovnoj zoni „Pilana“ u Bosanskoj Krupi marljivo radi.



Nekoliko hala

Povezuju armaturno željezo za temelje još jednog proizvodnog pogona, za kompaniju „Sinteks“ iz Cazina, u kojoj će po modernoj evropskoj tehnologiji proizvoditi madrace. 

Kako kaže Suljan Memić, vlasnik firme „Memić-gradnja“, radnici grade proizvodnu halu površine 3.000 kvadratnih metara, nakon čega će se pristupiti izgradnji još nekoliko hala koje će podržati proizvodnju madraca za domaćinstvo.

Memić: Uskoro u funkciji. Avaz

Brza montaža

- U Cazinu trenutno radi 14 radnika, a planira zaposliti još jedan broj radnika. Proizvodne linije čekaju izgradnju ovoga objekta kako bi mogle biti instalirane. To je nešto što se danas radi u svijetu, pa i kod nas u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući brzoj montaži betonske konstrukcije i panela, objekt proizvodnog pogona moguće je staviti u funkciju za četiri-pet, najviše šest mjeseci - kaže Memić. 

Dodaje kako bi građevinski radovi s montažom konstrukcije i čeličnih panela, ugradnjom hidranata i ventilacije trebali biti okončani za najviše 120 radnih dana, kako bi sve bilo spremno za početak proizvodnje.

Vrhunski rezultati

- Ova industrijska zona je do sada pokazala vrhunske rezultate jer su oko nas sve proizvodni pogoni osim Tržnog centra „Bingo“ - kaže Memić.

Investitor ovog proizvodnog pogona Zlatan Jusić, donedavni vlasnik trgovačkoga poduzeća „Adna komerc“, a sada vlasnik poduzeća „Sinteks“ iz Cazina, potvrdio nam je kako bi do kraja ove godine u novoizgrađenoj hali u Poslovnoj zoni „Pilana“ u Bosanskoj Krupi trebala otpočeti proizvodnja madraca. Posao će dobiti 30 novih radnika. Uz proizvodni pogon, trebao bi biti otvoren i izložbeno-prodajni salon „Sinteksa“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.