CAZIN

Evo kako izgleda takmičenje penzionera

Trojica najboljih dobila novčane nagrade

Najuspješniji idu na kantonalno takmičenje. S. Japić

Piše: S. J.

11.10.2019

Udruženja penzionera Cazin organiziralo je u svojim klupskim prostorijama drugi po redu turnir u šahu, s ciljem da pronađe najbolje šahiste koji će predstavljati Grad Cazin i ovo udruženje na predstojećem kantonalnom takmičenju 22. oktobra u Bihaću.

Na šahovskom turniru je učestvovalo samo sedam šahista, koji su pokazali zavidno šahovsko znanje. Turnir je protekao u fer i korektnoj igri, a za najbolje šahiste upriličene su i prigodne novčane nagrade.

- Trojica najboljih predstavljat će Udruženje cazinskih penzionera i Grad na kantonalnom takmičenju. Klub penzionera Cazin ima veliki broj članova i redovno organiziramo razna druženja, koja nas uvijek razvesele – rekao je Mujaga Salkić, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Udruženja penzionera.

Prvo mjesto na ovom turniru osvojio je Sead Ćoralić, drugo je pripalo Muji Begiću, a treće Irfanu Karabegoviću.

- Naši sugrađani su zainteresirani za ovu igru i smatram da je Gradu Cazinu, a pogotovo penzionerima, jako važno da promoviramo šah i što veći broj penzionera privučemo da nam se pridruže – istakao je Sead Ćoralić, član Udruženja kluba penzionera Cazin i pobjednik ovog turnira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.