KULTURA

Gradska biblioteka u Cazinu uspješno radila u ovoj godini

Gradska biblioteka u Cazinu. S. J.

Piše: S. J. / Avaz.ba

20.12.2019

Gradska biblioteka u Cazinu, koja djeluje u sastavu Kulturnog centra Cazin, imala je veoma uspješnu 2019. godinu. Pored svojih svakodnevnih stručnih poslova i rada s korisnicima, biblioteka posebnu pažnju poklanja kulturno-promotivnim aktivnostima. Sve je to utjecalo da i ove godine bude jedan od generatora i kreatora kulturnog života Cazina. Tokom godine, biblioteka je organizirala brojne kulturno-umjetničke aktivnosti za sve generacije, edukativne radionice, književne večeri i stručne seminare.

- Zadovoljni  smo ovom godinom, prvenstveno zato što nam se povećao broj čitalaca. Proveli smo brojne aktivnosti, od kojih bih izdvojila upis u pola cijene, koji smo organizirali dva puta. Imali smo brojne posjete učenika iz raznih osnovnih škola te smo tom saradnjom izuzetno zadovoljni, jer je to prilika da djeca od najranije dobi zavole čitanje i da ih privučemo da nam dolaze u biblioteku – kazala je Edina Mehagić, rukovoditeljica Gradske biblioteke u Cazinu.

Rukovoditeljica je istaknula da će biblioteka i naredne godine raditi punim kapacitetom. I dalje će za svu djecu tokom zimskog i ljetnog raspusta organizirati pričaonice s ciljem da im slobodne vrijeme upotpune na zanimljiv način. I u narednom periodu primarni cilj im je da prate potrebe čitalaca i, u skladu s tim, nastoje da još više i bogatije upotpune svoj knjižni fond. Mehagić je zahvalila svim donatorima, koji im stalno poklanjaju knjige. Dodala je da će cazinska biblioteka i dalje nastaviti da bude što bolji partner u podizanju kulturnih kapaciteta Cazina radeći i u narednoj godini više i bolje.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.