BIHAĆ

Tužna ispovijest Nermina Nuhanovića: Nova godina donijela mi je nesreću i brigu

Požar je, najvjerovatnije, izazvala odjeća koja se sušila iznad šporeta

Piše: S. Tulić / Avaz.ba

2.1.2020

Bihać. S. Tulić

Nova 2020. godina Nerminu Nuhanoviću iz Bihaća donijela je nesreću i brige. U noći sa stare na novu godinu u njegovoj porodičnoj kući izbio je požar u kojem je, srećom bez ljudskih žrtava, izgorio jedan njen dio. 

Kako nezvanično doznajemo, požar je izazvala mokra odjeća koja se sušila iznad šporeta, a u vrijeme požara Nuhanovići nisu bili u kući.



Sušio odjeću

Nermin Nuhanović samohrani je otac troje djece, trogodišnjeg sina Emira i osmogodišnje Erne te 11-godišnje Neire, učenica trećeg i šestog razreda, čiju je kuću u bihaćkom naselju Nova Četvrt, u ulici Mehmeda Fazlića na broju 90, u novogodišnjoj noći zahvatio požar u kojem je potpuno izgorio dnevni boravak s kuhinjom.

Odmah po izbijanju požara pravovremeno su intervenirali pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice i vatrenu stihiju lokalizirali. Nažalost, izgorjeli su pokućstvo, odjeća i namještaj. Srećom, bez žrtava, jer u vrijeme izbijanja požara Nermin i njegova djeca nisu bili u kući. Sa sinom i kćerkama prethodno je bio kod kolege i dolazio ložiti vatru.

 - Oko tri, pola četiri ostavio sam i djecu i sve. Došao sam kući da naložim vatru još jednom. Tu sam stavio štender i nešto malo robe za djecu da mi se osuše. Sve mi je bilo spremno i planirao sam oko devet, pola deset doći kući sa svojom djecom da proslavim Novu godinu. Kao što sam i učinio, ja sam došao oko deset sati kući. Međutim, parkirao sam auto tu. Vidim, kuća nema struje. Ništa mi nije bilo jasno. Kako? Vrata sam otključao. Pokušao sam ući na vrata, ali nisam mogao. I onda sam vidio da je požar, da unutra sve gori - kaže vlasnik kuće Nermin Nuhanović. 

Dodaje da je odmah pozvao policiju, a oni vatrogasce. Stigli su veoma brzo i počeli gasiti požar, veli Nermin, koji je inače građevinski radnik zaposlen u Hrvatskoj i pred božićne i novogodišnje praznike došao je kući u posjetu porodici.  

Supruga ga napustila

Supruga ga je napustila, a on se uz pomoć roditelja brine o djeci. Dok ne sanira dio izgorjele kuće, boravit će kod roditelja, a za sanaciju je već nabavio nešto građevinskog materijala pa će radovi otpočeti što prije. 

- Puno se ljudi javilo da mi pomogne. Hvala im. Već su bili neki ljudi, donijeli su nešto materijala. Nešto materijala sam kupio. U toku dana i sutra otići ću još kupiti materijala. Hvala svima - kaže Nermin, koji sa sigurnošću tvrdi kako je požar izazvala odjeća koja se sušila iznad šporeta. 

U kući su izgorjeli dokumenti, dječije stvari, odjeća, knjige, sve što su mukotrpno stjecali. Budući da je zima i hladno, a da će djeca poslije raspusta u školu i nemaju šta obući niti iz čega učiti, apeliramo na sve dobre ljude da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu ovoj porodici da uskoro dobije ono što je požarom izgubila.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.