BIHAĆ

Ribari uređivali Jotanove otoke

Naljeto će na ovom lokalitetu biti održano svjetsko takmičenje ribolovaca

Abdić: Bila je ovo prilika i za druženje s članovima drugih udruženja. S. Tulić

Piše: S.T.

19.1.2020

Članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Una“ u Bihaću organizirali su na Jotanovim otocima akciju čišćenja i uređenja obala rijeke Une. U proteklom periodu izgradili su dva, a predstoji izgradnja tri mosta kojima će otoci biti povezani da bi se omogućio ugodan ambijent za odmor u prirodi.

Naljeto će na ovom lokalitetu biti održano svjetsko takmičenje ribolovaca u Fly Fishingu za juniore, pa su članovi „Une“ radili i na uređenju trening-staze.


Ružna slika

Jotanovi otoci na rijeci Uni u Bihaću su tokom jeseni i zime, nažalost, preplavljeni smećem koje je ovdje donijela voda, što je i posljedica nemara nesavjesnih građana koji ga, nažalost, nerijetko ostave iza sebe. Sportski ribolovci su odlučili tu ružnu sliku promijeniti i Jotanove otoke očistiti i urediti kako bi bili lijepo mjesto za odmor u prirodi.

Kako saznajemo od Arifa Abdića, člana Upravnog odbora Udruženja sportskih ribolovaca „Una“ Bihać, bila je ovo prilika i za druženje s članovima drugih udruženja uz trahanu i kotlić.

Finansijska pomoć

Zahvaljujući finansijskoj pomoći Kantonalnog ministarstva građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša u iznosu od 4.200 KM, uspjeli su sanirati u olujnom nevremenu prije dvije godine porušenu nadstrešnicu na Jotanovim otocima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.