CAZIN

Takmičari Kluba borilačkih vještina „Budo“ postali vlasnici 30 medalja

Najuspješnija učesnica bila je Sara Vilić

Članovi KBV „Budo“ imali zapažen nastup. S. Japić

Piše: S. J./Avaz.ba

24.2.2020

Takmičari Kluba borilačkih vještina „Budo“ iz Cazina zabilježili su izvanredan nastup na tradicionalnom Karate turniru u Velikoj Kladuši, koji je organizirao KK „23. februar“.

Boje kluba „Budo“ branilo je 25 takmičara, koji su u konkurenciji više od 350 karatista iz 18 klubova osvojili 30 medalja, čime su zauzeli drugo mjesto u ekipnom plasmanu. Osvojili su 10 zlatnih, 8 srebrenih i 12 bronzanih medalja.

Najuspješnija takmičarka bila je Sara Vilić, koja je osvojila četiri zlatne medalje. Po jednu zlatnu osvojili su Elvedin Vilić, Daris Dolić, Emel Samardžić, Irnes Perviz, Amina Abdić, Medina Muranović i Naila Bajramović. Dvije srebrene medalje dobio je Daris Dolić, a po jednu Ena Duraković, Refko Harbaš, Sajdina i Selma Perviz, Arslan Šomić, muška ekipa u katama u sastavu Daris Dolić, Ajdin Kovačević i Eman Bajrić i ženska ekipa u katama u kojoj su bili Lina Samardžić, Rajla Muranović i Ena Duraković.

Bronzane medalje osvojili su Ilhan Muranović, Daris Dolić, Naila Bajramović, Irnes Perviz, Elmina Đogić, Lina Samardžić, Meris Vilić, Eman Bajrić, Rijad Miskić, zatim muška juniorska ekipa u katama ekipno u sastavu Elvedin Vilić, Irnes Perviz i Emel Samardzić, kao i kadetsko–juniorska ekipa u sastavu Refko Harbaš, Meris Vilić i Ilhan Muranović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.