SRAMOTNO

Skupštinski zastupnici sedam mjeseci ne dolaze na posao

Nadam se da su se sada stekli uvjeti prelaskom Anela Šahinovića iz Laburističke stranke BiH u Socijaldemokratsku partiju USK, kazala je Hadžić

Sjednice Skupštine USK ne održavaju se od prošle godine. Arhiv

Piše: D. Bašić / Avaz. ba

23.5.2020

Zastupnici u Unsko-sanskom kantonu u skupštinske klupe nisu sjeli već sedam mjeseci. Politička kriza je uslijedila nakon sramne seks-afere Agana Bunića koja je potresla cijeli region. 

Zbog sramoćenja Kantona i države, tadašnji predsjedavajući Skupštine Bunić, osim što je izbačen iz SBB-a, smijenjen je s te pozicije, a nakon toga je vladajuća koalicija ostala bez većine. Do dan-danas nije izabrano novo rukovodstvo Skupštine. 

Eskalacija problema

Kako nam pojašnjava Azra Hadžić, predsjednica Gradskog odbora SBB-a Bihać i zastupnica u Parlamentu FBiH, neodržavanje redovnih sjednica Skupštine je definitivno prouzrokovano nepostojanjem većine.  

- Nadam se da su se sada stekli uvjeti prelaskom Anela Šahinovića iz Laburističke stranke BiH u Socijaldemokratsku partiju USK. Tim prelaskom postoji sada većina u Skupštini KS i nadam se da ćemo napokon imati sjednicu. Sramotno je da, umjesto da se bavimo problemima, mi nemamo sjednice – istakla je Hadžić.

Navodi kako je neodržavanje sjednice dovelo do eskalacije nekih problema.

Posljedice korone

- Kanton je u veoma teškoj situaciji. Naša Skupština se bavi kako osigurati većinu, 16 ruku, a ne kako pomoći privrednicima, potom imamo ponovni dolazak migranata. Posljednjih dana pale objekte. Na sve to posljedice koronavirusa i radnici koji ostaju bez posla. Mada ne vjerujem da bi većina postojala i kada je bio Agan Bunić - kazala je Hadžić.  

Naš dobro obaviješten izvor, također, navodi da Agan Bunić još ucjenjuje većinu i radi na tome da se vrati na poziciju predsjedavajućeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.