BIHAĆ

Krajišnici, i kad je najteže, idu prvi

Nema više izgovora ni za koga, ali ni osvrtanja na neuspjehe u prošlosti

Fena

28.5.2020

Odata počast i položeno cvijeće. Fena

Predstavnici Kantonalne vlade su obilaskom Gradskog mezarja Humci, katoličkog groblja i spomen-obilježja u Bihaću te odavanjem počasti najzaslužnijima u odbrani BiH obilježili Dan Unsko-sanskog kantona (USK).

Kantonalni premijer Mustafa Ružnić podsjetio je da je konstituirajuća sjednica Skupštine USK održana prije 25 godina u jeku neprijateljske ofanzive.

- To je svojstveno za Krajinu, da, kada je najteže, idemo prvi. Ovdje nikad nisu bili upitni patriotizam i bezuvjetna ljubav prema rodnom kraju. Danas, ipak, moramo prestati prihvatati izgovore što ovaj kanton nije postao prvi u Federaciji po zaposlenosti, infrastrukturi i razvoju turizma. Nema više izgovora ni za koga, ali ni osvrtanja na neuspjehe u prošlosti. Moramo svi zajedno raditi i doprinositi kako bismo opravdali povjerenje naših građana - izjavio je Ružnić.

Kao i svake godine, odata je počast tragično stradalim članovima visoke delegacije RBiH 1995. godine u Slunju, koju je predvodio tadašnji ministar vanjskih poslova dr. Irfan Ljubijankić.

- Osigurali smo određeni iznos novca za izgradnju spomen-parka u Slunju, završili proceduru koja prethodi gradnji i nadamo se da ćemo već dogodine prisustvovati otvaranju - kaže ministar za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida USK Ermin Zulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.