KULTURNI DOGAĐAJ

U Bihaću Festival „AvantUna“

Zamišljen kao otvorena filmska pozornica u periodu od 5. do 8. avgusta

Fena / Avaz.ba

20.7.2020

Festival će doprinijeti turističkoj ponudi grada. Arhiv

Potpisivanjem sporazuma između Udruženja građana “Bosland” i partnera Grada, Turističke zajednice i Kulturnog centra Bihać, najavljen je ovogodišnji Avantura Film Festival „AvantUna“. Direktor festivala Mirsad Ćatić Čuperak predstavio je koncept ovogodišnjeg festivala u gradu na Uni, naglasivši da, uprkos pandemiji koronavirusa, kultura nema alternativu i da je to razlog zbog čega se održava, saopćili su organizatori.

- Festival je zamišljen kao otvorena filmska pozornica i program će se uglavnom održavati na zidinama drevnog grada Sokolac, obalama rijeke Une, u gradskom parku, Kulen-Vakufu, Bosanskoj Krupi i drugim atraktivnim lokacijama. Posebna atrakcija festivala će biti Drive In/Open Air - rekao je Ćatić.

U ime Gradske uprave Edin Moranjkić pozdravio je organizatora Festivala i istakao kako Grad Bihać nastavlja biti partner Festivala te da stavlja kapacitete u funkciju ovoga događaja.

Direktor Turističke zajednice Armin Amidžić naglasio je da su duboke veze između kulture i turizma te kako je sigurno da će i ove godine ovaj festival biti jedna od platformi za promociju turističke ponude Bihaća i čitavog kraja.

Festival će biti održan od 5. do 8. avgusta i bit će prikazano više od 40 filmova iz BiH, regije i svijeta. Festival će biti takmičarskog karaktera i filmovi će se u više kategorija boriti za nagradu „Unska sirena“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.