BIHAĆ

Fazlić na sastanku sa Satlerom i ambasadoricama: "Bira" ne može biti mjesto za zbrinjavanje migranata

"Bira" ni u kojem slučaju ne može biti ponovo korištena kao migrantski kamp, izjavio je gradonačelnik Fazlić

Sa današnjeg sastanka. GRAD BIHAĆ

A. Č.

13.1.2021

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je održao sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johanom Satlerom (Johann Sattler), njemačku ambasadoricu Margret Uber (Uebber) i austrijsku ambasadoricu Ulrike Hartman (Hartmann).

Fazlić je na sastanku istakao da "Bira" ne može biti mjesto za ponovno zbrinjavanje migranata. 

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj migrantskoj krizi u svjetlu stvaranja boljih uvjeta za boravak migranata u kampu Lipa, te zajedničkim naporima da se ovaj kamp što prije izgradi i stavi u funkciju zbrinjavanja migranata koji i dalje borave na otvorenom i napuštenim prostorima - saopćeno je. 

- Grad Bihać je tri godine bio dio rješenja problema migrantske krize i spremni smo da aktivno učestvujemo u zbrinjavanju migranata koji nemaju adekvatan smještaj, ali "Bira" ni u kojem slučaju ne može biti ponovo korištena kao migrantski kamp - izjavio je gradonačelnik Fazlić, saopćili su iz Grada Bihaća.

Zaključeno je da se što prije treba osigurati preduvjeti da se i preostali migranti koji borave na otvorenom smjeste i da im se omoguće elementarni uvjeti za život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.