BIHAĆ

Fazlić na sastanku sa Satlerom i ambasadoricama: "Bira" ne može biti mjesto za zbrinjavanje migranata

"Bira" ni u kojem slučaju ne može biti ponovo korištena kao migrantski kamp, izjavio je gradonačelnik Fazlić

A. Č.

Sa današnjeg sastanka

Foto: GRAD BIHAĆ


Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je održao sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johanom Satlerom (Johann Sattler), njemačku ambasadoricu Margret Uber (Uebber) i austrijsku ambasadoricu Ulrike Hartman (Hartmann).

Fazlić je na sastanku istakao da "Bira" ne može biti mjesto za ponovno zbrinjavanje migranata. 

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj migrantskoj krizi u svjetlu stvaranja boljih uvjeta za boravak migranata u kampu Lipa, te zajedničkim naporima da se ovaj kamp što prije izgradi i stavi u funkciju zbrinjavanja migranata koji i dalje borave na otvorenom i napuštenim prostorima - saopćeno je. 

- Grad Bihać je tri godine bio dio rješenja problema migrantske krize i spremni smo da aktivno učestvujemo u zbrinjavanju migranata koji nemaju adekvatan smještaj, ali "Bira" ni u kojem slučaju ne može biti ponovo korištena kao migrantski kamp - izjavio je gradonačelnik Fazlić, saopćili su iz Grada Bihaća.

Zaključeno je da se što prije treba osigurati preduvjeti da se i preostali migranti koji borave na otvorenom smjeste i da im se omoguće elementarni uvjeti za život.

NA VRH

Podijeli članak na