LJUBUŠKI Vodopad Kravica posjetioce mami ljepotom

Atraktivna destinacija koja nikog ne ostavlja ravnodušnim

Do početka avgusta prodato 155.000 ulaznica

Avaz.ba

Na vodopadu Kravica, gdje pristiže velik broj gostiju iz Međugorja, među kojima prednjače Italijani i Poljaci, do početka avgusta ove godine prodato je oko 155.000 ulaznica, javlja Fena. Ova atraktivna destinacija je pod nadležnošću JP „Parkovi“ Ljubuški.

Više korisnika

- U službi jasnog pozicioniranja i brendiranja turističke atrakcije vodopada Kravica „Parkovi“ investiraju u marketinške aktivnosti na lokalnom, regionalnom, ali i međunarodnom planu. Osim toga, u cilju poboljšanja turističke ponude provodi se kontinuirani monitoring strukture gostiju i njihovih potreba. Potvrda je svakako zadovoljstvo korisnika naših usluga, ali i progresivan porast broja posjetilaca tokom godine - kazali su iz „Parkova“. 

Ističu i to kako je broj gostiju s Jadrana nešto manji u odnosu na dosadašnje sezone.

- Ovogodišnji rezultati prate očekivanu dinamiku posjete koja iznosi 155.000 prodatih ulaznica, zaključno s prvim danom u avgustu. Što se tiče strukture gostiju, u dosadašnjem dijelu godine bilježimo porast broja hodočasnika iz Međugorja u odnosu na nešto slabiji posjet jadranskih turista – naglašavaju iz poduzeća „Parkovi“.

Među uslugama, kako navode, posebno se ističu turistički vodiči, vožnja panoramskim vlakićem, kao i ponuda tradicijskih jela i vina u kojima posjetioci mogu uživati. Jedna od atrakcija na Kravici su i domaći proizvodi nastali u lokalnim radionicama, a ekološka i ambijentalna zaštita su primaran cilj.

  • JER MI JE STALO

    JER MI JE STALO

    Foto: Arhiv


Ekološka zaštita

- Na samom lokalitetu gosti imaju priliku kupiti proizvode lokalnih radionica ili konzumirati neke od ugostiteljskih usluga. Dugoročni i primarni plan je trajna ekološka i ambijentalna zaštita lokaliteta, kao i infrastrukturna aktivnost izgradnje šetnice duž rijeke Trebižat - navode iz „Parkova“. 

Također ističu i to kako će infrastrukturne aktivnosti donijeti neke dodatne pogodnosti.

Smještajni kapaciteti

Iz „Parkova“ su izrazili zadovoljstvo činjenicom kako porast broja turističkih posjeta u ljubuškom kraju potiče i razvoj novih smještajnih kapaciteta. To znači i hotelijerskih usluga ili ruralnog turizma. 

Više o temi Kravice

NA VRH

Podijeli članak na