NOVA ODLUKA

U ZHK broj zvanica na svadbi ograničen na 200

Broj zvanica i raspored sjedenja potrebno je dostaviti Zavodu za javno zdravstvo ZHK najkasnije sedmicu prije održavanja svadbene svečanosti

Avaz.ba / Fena

Nova naredba za održavanje svadbi

Foto: Ilustracija


Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) donio je naredbu prema kojoj svadbene svečanosti u tom kantonu mogu imati najviše 200 zvanica s tim da prostor održavanja treba imati najmanje četiri kvadratna metra po osobi. 

Broj zvanica i raspored sjedenja potrebno je dostaviti Zavodu za javno zdravstvo ZHK najkasnije sedmicu prije održavanja svadbene svečanosti, a dan prije održavanja svadbe potrebno je ispred prostora održavanja istaknuti raspored sjedenja s tačnim popisom zvanica. 

Na dan svadbe mora se osigurati beskontaktno mjerenje temperature zvanica prije ulaska u prostor svadbene svečanosti. Za sva druga okupljanja vrijedi ograničenje od 50 osoba u zatvorenim prostorima i 100 osoba na otvorenom prostoru. 

Iz Štaba civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona podsjećaju da je Vlada ZHK prošle sedmice usvojila Odluku o proglašenju stanja nesreće na području Zapadnohercegovačkog kantona prouzrokovane širenjem zarazne bolesti covid-19.

Više o:

ZHK Vlada ZHK Svadba
NA VRH

Podijeli članak na