NOVA ODLUKA

U ovom kantonu od sutra ograničenje kretanja pomjereno je s 21 na 23 sata

Nove mjere su na snazi od 21. do 28. aprila, a prije isteka tih mjera bit će ponovno razmatrana epidemiološka situacija i mjere će se eventualno korigovati

A. Ka. / Fena

Ograničenje kretanja je od 23 sata

Foto: Avaz


U Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK) od srijede, 21. aprila, ograničenje kretanja je od 23 sata, a moguća je i organizacija većih skupova, uz dopuštenje Zavoda za javno zdravstvo ZHK-a.

Zaključeno je to utorak na vannrednoj sjednici Štaba civilne zaštite ZHK-a nakon što je Zavod za javno zdravstvo obavijestio Štab o poboljšanju epidemiološke situacije i opadanju broja aktivno oboljelih osoba od koronavirusa.

- S obzirom na pozitivan trend posljednih dana, usvojena je mjera o pomjeranju ograničenja kretanja s 21 na 23 sati. U zatvorenim i otvorenim prostorima dozvoljeno je do maksimalno 50 osoba, a za veće organizirane događaje dopuštenje organizatoru (pravnoj osobi) može dati Zavod za javno zdravstvo ZHK-a - rečeno je na sjednici.

Nove mjere su na snazi od 21. do 28. aprila, a prije isteka tih mjera bit će ponovno razmatrana epidemiološka situacija i mjere će se eventualno korigovati.

Iz Štaba podsjećaju da je nošenje maski u zatvorenim prostorima obvezno.

Više o temi ZHK

KOMENTAR DANA
Koliko košta život u FBiH
NA VRH

Podijeli članak na