ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Obilježeno 65 godina uspješnog rada Prve osnovne škole u Maglaju

Uposleni i učenici radost podijelili sa brojnim gostima

N. Br.

26.5.2016

Uposleni i učenici proslavili su 65. rođendan Prve osnovne škole Maglaj. Uz kolaž stihova, pjesme, glume i plesa svoju radost podijelili su s brojnim gostima.

Svečanosti su prisustvovali i nekadašnji radnici škole, a sada penzioneri, jer u ovoj školi ne zaboravljaju njihov predani rad u proteklim decenijama. 

admir-gracic44

 Gračić: Uspješna godina

- Prvo mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike Danisa Bradarića, pobjeda na konkursu za najljepše pismo Amora Smajlagić, prva mjesta na općinskim takmičenjima iz matematike, fizike i engleskog jezika, sportski uspjesi na Malim olimpijskim igrama daju nam pravo da kažemo da je ova školska godina jedna od najuspješnijih - naglasio je direktor škole Admir Gračić.

Dan škole bila je prilika i da se jubilarcima dodijele priznanja. Za 10 godina rada priznanja su dobile Adnela Šehić-Delić, Amra Mehinagić i Indira Jugović, za 20 Mirnesa Kolonić, Emin Zukić, Selma Mustabašić, Lejla Šahbaz, Edina Međić, Ermelina Smajlagić, Mubera Havić i Emin Terzimehić. 

ezana-losic

Lošić: Vrijedne zabilješke

Ezana Lošić dobitnica je priznanja za četiri decenije rada u ovoj ustanovi, 20 godina radila je kao nastavnica, a isto toliko kao pomoćnica direktora.

U protekle 24 godine vrijedno je bilježila sve ono što se dešavalo u školi, sve uspjehe učenika i njihovih nastavnika. „Ljetopis“ ostaje kao uspomena za buduće generacije ove obrazovne ustanove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.