ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Za vikend kontrola preticanja i brzine kretanja vozila na putevima u ZDK

Akcija kontrole u saobraćaju

Autor:D. Pa.

26.5.2016

 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), obavještava javnost da će policijski službenici u vremenskom periodu od 27. do 29. maja realizirati akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu preticanja i brzine kretanja vozila.

- Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje u saobraćaju, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini - pojašnjava Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Dodaje kako upozoravaju sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa.

- Posebnu pažnju skrećemo vozačima na zakonska ograničenja u pogledu brzine kretanja vozila te načina i uslova pod kojima mogu izvršiti radnju preticanja, kao i druge radnje tokom upravljanja vozilom, kako bi na taj način zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju - savjetuje Ahmić u ime MUP-a ZDK.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.