ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Ispraćena 21. generacija maturanata Medrese "Osman ef. Redžović"

Učenici generacije Amila Suljić i Ibrahim Bilčević

Autor:N. Sm.

31.5.2016

Svečanom akademijom, dodjelom diploma i nagrada za najuspješnije te proglašavanjem učenika generacije u amfiteatru Medrese "Osman ef. Redžović" u Velikom Čajnom kod Visokog ispraćena je 21. generacija maturanata ove škole.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i predstavnici Općine Visoko, Zeničko-dobojskog kantona, kao i izaslanik reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, muftija sarajevski Enes Ljevaković. 

- Ovo je poseban i emotivan trenutak, koji simbolizira vrhunac četverogodišnjeg školovanja. Ovo je sigurno generacija koja će se pamtiti i kojom ćemo se ponositi. Ove djevojke i momci nose mnogo više od onoga što je upisano u njihovim diplomama. Ispraćamo ih u svijet da budu svjetiljke, jer ozdravljenje ovog društva dolazi od njih- kazao je prilikom ispraćaja direktor Medrese Dženan Handžić. 

Maturiralo je ukupno 56 učenika, 28 djevojaka i 26 momaka, koji su svečanom akademijom obilježili kraj školovanja. Titulu učenice generacije ponijela je Amila Suljić, a za učenika generacije proglašen je Ibrahim Bilčević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.