ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZENICA Predstava "Na Božjem putu" oduševila brojnu publiku

U saradnji BZK “Preproda” i Medžlisa Islamske zajednice Zenica

D. Pa.

31.5.2016

 

U prostorijama Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Zenica večeras je, povodom mjeseca ramazana i u okviru obilježavanja 25. godišnjice od obnoviteljske Skupštine, izvedena predstava Ahmeda Muradbegovića "Na Božjem putu".

Režiju, scenografiju i kostimografiju za predstavu potpisuje Sabina Kulenović, glumica zeničkog pozorišta, koja je ujedno i voditelj Dramske sekcije BZK “Preprod” Zenica.

U predstavi koja je oduševila brojne posjetioce i za koju se tražilo mjesto više igrali su Nejira Serdarević, Tajib Babić, Mersiha Babić, Edbir Šarić, Mirza Husetić, Dežvada Salčinović, Sara Dervišević, Saudin Gak, Merima Handanović i Azra Durmić. Pored glumaca amatera u predstavi je učenjem Ilahija učestvovala i Džejma Terzić uz pratnju Dženisa Terzića na klavijaturi te djevojčice iz folklorne grupe.

20160531-190941-1280x720

Predstava je izvedena u saradnji BZK “Preprod” i Medžlisa Islamske zajednice Zenica, a čije će izvođenje biti realizovano i za djecu, polaznike Mekteba. Najveće ovacije od brojne publike dobio je Mirza Husetić, koji je u predstavi igrao Safeta.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.