ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZENICA Završena prva faza sanacije gradskih ulica

Sanirano približno 3.500 m2 kolovoza i pješačkih staza

D. Pa.

2.6.2016

Prva faza sanacije udarnih deformacija na gradskim ulicama specijalnog i prvog prioriteta u sklopu redovnog održavanja gradskih ulica za 2016. godinu završena je danas, saopštavaju iz Službe za komunalne poslove i ekologiju Grada Zenice.

Uporedo sa ovim aktivnostima otpočela je i sanacija makadamskih puteva kojima se odvija autobuski saobraćaj kao i izgradnje invalidskih rampi na gradskim ulicama po usaglašenim prioritetima.

Tako je sanirano približno 3.500 m2 kolovoza i pješačkih staza sa invalidskim rampama. Ukupna investiciona vrijednost radova iznosi oko 110.000,00 KM.

- U periodu Zimske službe, zbog izrazito povoljnih vremenskih uvjeta, kao i u periodu  od polovine marta do kraja aprila ove godine izvršene su sve intervencije po policijskim zabilješkama, kao i po odlukama Komisije za bezbijednost saobraćaja, a završene su i hitne intervencije. Radi se o 39 naloga na blizu 50 lokacija ukupne investicione vrijednosti 100.707, 37 KM. U narednom peridu kreće sanacija saobraćajnica u osam slivova na području grada, kojima se odvija autobuski saobraćaj kao i sanacija ulica II i III prioriteta - pojasnili su iz Službe za komunalne poslove i ekologiju Grada Zenice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.