ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

KAKANJ Maturant umjesto odijela, na proslavu došao u tradicionalnoj nošnji

Imer Mehić stajlingom oduševio sve sugrađane

A. SALIHBEGOVIĆ

6.6.2016

Dok su brojni roditelji nastojali da svojoj djeci, maturantima, kupe što bolje odijelo ili haljinu poznatih svjetskih brendova, Imer Mehić, maturant Gimnazije “Muhsin Rizvić” iz Kaknja, pobrao je najveće aplauze i simpatije građana koji su pratili matursku večer.

Član KUD-a

Umjesto odijela, Mehić se za matursku večer i defile gradskim ulicama obukao u tradicionalnu bošnjačku nošnju s fesom na glavi.

Kako nam je rekao, na ovu ideju došao je još dok je bio treći razred Gimnazije.

- Tradicionalnu bošnjačku nošnju obukao sam zato što sam član Kulturno-umjetničkog društva "Fadil Dogdibegović Dikan". Ova nošnja te tradicionalna igra i pjesma prate me kroz čitav život i školovanje u Gimnaziji. Odlučio sam da je obučem i tako još jednom ostalim maturantima, ali i drugim građanima, približim naše staro blago, čime se moramo ponositi - rekao nam je Mehić.

Ovaj simpatični momak član je horske  i folklorne sekcije ovog KUD-a, ali i predsjednik omladinskog hora u Kaknju. Školovanje planira nastaviti u Zenici, i to na studiju građevine.

Podrška porodice

- Mnogi su mi čestitali što sam obukao tradicionalnu nošnju za matursku večer. Podrška me je veoma iznenadila, a kod starijih sam izmamio i dublje emocije, jer sam ih podsjetio na prošlost. U odluci su me podržali i roditelji te braća - rekao nam je Mehić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.