ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZDK: Velike gužve u šalter-salama MUP-a

Na novi pasoš i ličnu kartu čeka se satima

D. PAŠALIĆ

10.6.2016

Kako se približava sezona godišnjih odmora tako su i sve veće gužve u šalter-salama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ZDK. Mnogi Zeničani žele izvaditi pasoš, a dodatnu nervozu stvaraju i redovi na drugim šalterima. 

Nema zastoja 

Od prošle sedmice Abidin Čolaković pokušava produžiti validnost pasoša, međutim, kako kaže, zbog ogromnih gužvi, to još nije uspio.

- Na ovoliki grad je ova mala šalter sala nedovoljna. Grad vapi za ozbiljnijim rješenjem. Dolazim gotovo svaki dan, ali zbog gužvi odustajem od čekanja u redu - kazao nam je Čolaković.

abidin-5

Čolaković: Ozbiljno rješenje

U gužvi koju smo zatekli na šalteru za putne isprave nalazila se i Magdalena Đurić. I ona je bila nezadovoljna što već nekoliko sati čeka da dođe na red.

- Čekam već skoro dva sata. Ovo je haos, da stvar bude gora, mnogi se još prepiru između sebe - rekla nam je ogorčena Đurić.

magdalena-5

Đurić: Mnogi se prepiru

Ipak, iz MUP-a ZDK ističu da trenutno nemaju zastoja zbog tehničkih problema.

Apel građanima

- Bude s vremena na vrijeme povećanih gužvi, što je karakteristično svakog ljeta, kada nastupa sezona godišnjih odmora. Poveća se potražnja za pasošima i ličnim kartama - pojašnjava Nedžib Smjalović iz Odsjeka za odnose s javnošću pri kabinetu ministra.

Dodaje da uvijek apeliraju na građane, naročito one koji borave na području Zenice, da na vrijeme riješe pitanje putnih isprava i ne čekaju posljednji moment, kada dođe do povećanja broja zahtjeva.

Bez dodatnih šaltera

Prema evidenciji MUP-a ZDK, gužve nisu tolike da bi tražili neka vanredna rješenja, odnosno, eventualno otvaranje novih šaltera.

- Nove, dodatne šaltere nećemo otvarati jer smo procijenili da nema potrebe. S obzirom na broj ljudi kojima raspolažemo i priliv zahtjeva, oni mogu kvalitetno odgovoriti zadacima - ističe Smajlović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.