ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Kakanj više neće biti član Turističke zajednice ZDK?

Ukoliko uskoro ne bude otvoren ured u općini

Az. S.

9.6.2016

Već tri godine općina Kakanj ne može dobiti ured Turističke zajednice Zeničko-dobojskog kantona (TZ ZDK) iako oni postoje u Zenici, Tešnju, Zavidovićima i Visokom. 

Igra prepiski oko otvaranja ureda traje još od 2013. godine, kada je na račun ove zajednice od svih općina uplaćeno oko 700.000 KM. Općina Kakanj je u prethodne dvije godine izdvojila skoro 154.000 KM za ovu organizaciju. 

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj o ovom problemu vijećnike je upoznao Aldin Šljivo, direktor Kulturno-sportskog centra Kakanj.

On je od predsjedavajućeg OV Kakanj Slavena Katičića i vijećnika zatražio da se održi posebna tematska sjednica u naredni mjesec o ovome problemu. 

sljivo5

Šljivo: Imamo šta ponuditi

- Imamo šta ponuditi gostima i turistima koji dođu u naš grad. Maćehinski odnos Turističke zajednice ZDK prevršio je svaku mjeru. I iz Udruženja poslodavaca Općine Kakanj zainteresirani su da se ova situacija razriješi na obostranu korist, jer su oni najveće platiše ovoj zajednici - kazao je Šljivo. 

Kako se moglo čuti, ukoliko u narednom periodu ne bude dogovora s turističkim radnicima u Zenici, Kakanj više neće biti član TZ ZDK niti će izdvajati sredstva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.