ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZENICA Akcija Udruženja EKO SAD

Za jedan dan očistili Smetove od smeća

E. T.

13.6.2016

Aktivisti Udruženja EKO SAD iz Zenice pokrenuli su akciju čišćenja od smeća najpoznatijeg zeničkog izletišta i odmarališta, popularnih Smetova. 

Članovi ovog udruženja Nivzet Direk i Aldin Mahmutović, inače komorati u zeničkom Rudniku mrkog uglja, na pogonu Stara jama, zadovoljni su urađenim te su nakon akcije poručili da je očuvanje prirode njihov prioritet. 

- Zelenilo, čistoća je ono što mi želimo vidjeti. Poručili bismo svim građanima koji dođu na izletište, da iza sebe ne ostavljaju smeće nego da pospreme sve što je ostalo iza njih - poručili su aktivisti. 

Akciji su se pridružili i Nasir Beganović, predsjednik Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB BiH), i Edhem Fejzić, zastupnik SBB-a u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, te Zlatan Hadžić, član Gradskog odbora SBB-a Zenica. 

- Ovo je lijepa akcija i uvijek ćemo se odazvati da svojim prisustvom animiramo i ostale građane, da se pokrenu, kako bismo imali zdravu i lijepu životnu okolinu - kazao nam je Beganović. 

U narednom periodu članovi Udruženja najavljuju čišćenje i uređivanje mezarja, gradskog groblja, školskih dvorišta, parkova, a sve isključivo na bazi ljubavi prema prirodi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.